september 7

Forrester Wave™ 2021 Q3 om råd for valg av plattform for digitale opplevelser (DXP)

Forrester ser inn i fremtiden, og deler sin innsikt til alle som skal vurdere plattformer for digitale opplevelser - Digital Experience Platform (DXP). Forrester treffer veldig godt i sin vurdering av trender og behov, og rapporten er vel verd å se nærmere på for alle som vurderer digital plattform.
Optimizely Norge

DXP er fundamentet for Optimizely og omfatter alt fra innhold (CMS), e-handel (Commerce), personalisering, eksperimentering og andre digitale tjenester. Nedenfor finner du noen key-takeaways fra rapporten til Forrester og link til nedlasting.

Composable og kompleksitet

Det er tydelige trender mot tjenestearkitektur og deling av ansvar mellom mikrotjenester. Et samspill av moduler hvor hver enkelt del i teorien kan være en enkel og ukomplisert enhet i et større system. Åpenhet og tjenester er en god strategi for å velge løsninger.

Men selv om kompleksitet isolert sett kan flyttes ut av hver eneste del, så kan ikke funksjonaliteten tas ut av systemet. For funksjonaliteten er fortsatt nødvendig og må da løses på andre måter. Produkter, priser, innhold, tjenester må publiseres og forvaltes. Prosesser og arbeidsflyt må sammenstilles. Adferd og informasjon må fortsatt settes sammen og foredles til verdi for brukerne og sluttkunder gjennom bruk i grenseflatene som møter dem - om det er på web, mobil, eller andre enheter.

Velg økosystem

Utfordringen er om kompleksiteten og avhengighetene mellom modulene er så sterk at man ikke lenger kan behandle dem isolert - utvikle dem og oppgradere dem uten bekymring for helheten. Om man er så lite trygg på helheten for test og produksjon at alle/mange deler må utvikles sammen og settes i produksjon sammen, så har man i praksis en "distribuert monolitt". Joe Cicman fra Forrester understreker denne viktige utfordringen i sin gjennomgang av rapporten, Buy An Integrated DXP Platform, Not Just A Box Of Rocks.

Husk at løsningen som settes i drift og leveres kundene kanskje er resultatet av år med modning, spesifikasjoner og utvikling før den rulles ut. Den ser ny og fin ut, men faktum er at den ofte allerede er en løsning basert på gårsdagens utfordringer. Og at det allerede ligger mange viktige oppgaver i backlog som nå må innarbeides.

Et solid økosystem med plattform og tjenester er i henhold til Forrester det viktigste kriteriet. Deres klare anbefaling i Forrester Wave™ rapporten er: "Velg økosystem". Et økosystem som kan levere gode løsninger i dag - og har kompetanse og fleksibilitet til å utvikle seg med behov over tid.

Trygghet

Hele rapporten fra Forrester Wave™ 2021 Q3 er tilgjengelig for ytterligere innsikt når du skal velge plattform for digitale opplevelser (DXP). Merk for øvrig at Optimizely er den eneste Lederen som har tilstedeværelse i Norge.

Optimizely har snart 20 år i Norge. Vi har fornøyde kunder. Vi leverer verdi. Våre partnere og deres prosjektledere, arkitekter, rådgivere og utviklere har kompetansen. Våre 9 ansatte i Norge har 200 års erfaring med Optimizely løsninger til norske kunder.

Vi skal slett ikke påstå Optimizely er svaret på alle behov, men om du ikke har vurdert våre tjenester kan dere ikke si at "beste løsning er valgt". La en av våre rådgivere hjelpe dere med nødvendig informasjon og historier fra vårt økosystem med fornøyde partnere og kunder.

Kontakt oss gjerne via skjema, eller direkte på [email protected] og +47 4000 7040. Vi har mye innsikt å dele.