mars 10

Så skapar du imponerande digitala upplevelser med ett agilt CMS

Ett agilt CMS utmärker dig från dina konkurrenter genom att utgöra ett digitalt ekosystem för omnikanal.

Det är bara att inse: vår framtid är digital och det finns ingen återvändo. Som alla vet har Covid-19 ökat organisationers behov av att gå från traditionellt till virtuellt.

Undersökning efter undersökning1 bekräftar också att kunder i allt större utsträckning föredrar produkter från företag som erbjuder dem delvis eller helt via digitala kanaler. Kunderna värderar också digitala upplevelser allt högre och köper mer online.

Fokusera på det digitala när du ska förbättra era kundupplevelser   

Vad betyder det här? Det betyder att det digitala är här för att stanna och att du kan utnyttja det till din verksamhets fördel.

   

Att förbättra kundupplevelser online och värdet av kundengagemang var det viktigaste för företag redan under 2020. Här följer exempel på hur några varumärken utnyttjar digitalt på innovativa sätt som skiljer deras kunders upplevelser från andras i deras respektive branscher.   

Nike skapar varumärkesupplevelser  

Nike, som traditionellt sett är en klädförsäljare som tillverkar sneakers och sportkläder, har flyttat in i den digitala världen. De gör det möjligt för sina kunder att koppla upp sina skor till sin smartphone och smartwatch via deras digitala ekosystem.

  

Nike förstår hur mycket kunderna är beroende av sina mobila enheter, så de förbättrade sin digitala upplevelse genom att lansera sin On Track-app som är enkelt ansluts till kundernas skor.

De flesta motionerar med sin smartphone eller smartwatch på sig, så nu kan de också vara uppkopplade till sina löparskor genom en app som uppdaterar dem om deras träningsframsteg.

Domino's pizza skapar ett ekosystem för hela leveranskedjan 

Pizzakedjan Domino's stillar i vanliga fall kundernas hunger. Företaget har genomgått en komplett digital omvandling där du nu kan beställa en pizza från i stort sett var som helst.

Den amerikanska delen av Domino's Pizza har inte bara en app, de har också fått upp farten på digitaliseringen genom att vara tillgängliga i flera kanaler som röstassistenter, meddelandeappar och sociala medier, du kan till och med beställa pizza direkt från din TV. När ditt pizzasug slår till kan du beställa var som helst, när som helst.

Givetvis kan du också ha koll på pizzans status på valfri enhet. När du beställer en pizza får du ett meddelande när pizzan går in i ugnen och du kan spåra pizzan hela vägen fram till din dörr, eller så meddelas du när du behöver åka till restaurangen för att hämta den.

Domino's kompletta digitala ekosystem är en av de saker som bidrar till att skapa den här typen av smidiga kundupplevelser.

Delta Air Lines minskar orosmoment

Alla som reser med flyg vet hur stressande det kan vara att checka in bagage. Kom min väska med på planet? Kommer den fram till mitt resmål? Delta, ett av de största flygbolagen i USA, förstod sina kunders oro över var deras bagage befinner sig under resan och gjorde något åt det.  

 

Delta skapade en pushnotis-funktion i sin app som hela tiden håller dig uppdaterad på var ditt bagage är så att du kan ta det lugnt när du flyger och tryggt veta att dina väskor väntar på dig när du kommer fram.  

Här kommer agilt CMS in i bilden

Den gemensamma nämnaren som binder samman alla dessa digitala förbättringar är ett agilt CMS – ett nytt sätt att hantera innehåll och användare.

Ett agilt CMS hjälper dig att möta dina kunders digitala krav eftersom det är lika anpassningsbart, snabbt och responsivt som dina kunder förväntar sig. Enligt Forrester är ett agilt CMS "en lösning för att gemensamt kurera, skapa och leverera innehåll tvärs över kanaler och kampanjer via iterativa utvecklings- och driftsättningsprocesser".

Det går från att vara ett content management-system som kräver ett djupt engagemang från utvecklare till att bli ett agilt CMS, som tillfredsställer kraven från både IT-team och marknadsförare (redaktörer, innehållsskapare och marknadsförare) och möter kundernas efterfrågan.

Vad är agilt CMS och vilka är dess fördelar   

Det agila CMS:et utvecklades med flexibel arkitektur, säkerhet, effektivitet, konnektivitet, skalbarhet och styrning i åtanke.

Ett agilt CMS kan leverera innehåll till flera kanaler. När det gäller uppkopplade enheter kan millenniegenerationen använda fyra olika enheter per dag. De kan gå från en bärbar dator till en smart-TV till en mobil enhet, till en bärbar enhet – och du behöver ett system som kan leverera innehåll till dem alla.

Det utmärker sig genom att stödja innehållsprocessen från början till leverans och analys. Analysen handlar inte bara om att samla in data utan också om att skapa insikter från dessa data och vad vi gör med de trender och kundbeteenden vi observerar.

Ett agilt CMS förbättrar användarupplevelsen genom att analysera kunddata som kartlägger den optimala kundresan och levererar relevant innehåll som ett resultat.

Ett agilt CMS är, enligt Forrester, ett system som inte kräver avancerade utvecklingsresurser och som är utformat för att ge både utvecklare och affärsanvändare maximal flexibilitet som främjar samarbete i hela organisationen för att skapa en bättre front-end-upplevelse för alla.

Ett agilt CMS ger ytterligare fördelar såsom:

  1. Ökad effektivitet
  2. Regelbundna, automatiserade leveranser av uppdateringar från leverantören
  3. Snabbare implementering och driftsättning
  4. Smidig informationsdelning och samarbete
  5. Lägre totalkostnader

Utnyttja agilt CMS för att återanvända innehåll i olika kanaler och kampanjer  

Börja din innehållsresa med att stämma av med vad dina kunder tycker, vad vill de egentligen ha ut av din verksamhet? Vilka är deras problem? Hur kan du säkerställa att de väljer dig framför dina konkurrenter?

Ett agilt CMS kan få dig att vinna över konkurrenterna med hjälp av följande funktioner

  • Kärnan är en ”content hub”, tack vare det kan kreatörer och utvecklare samarbeta för att skapa effektivare innehållshantering.
  • Samarbets- och planeringsverktyg ger intuitiva arbetsflöden och inbyggd bästa praxis, standarder och effektiv användning av AI.
  • Publicera innehåll i omnikanal. De flexibla distributionsalternativen gör det möjligt att leverera innehåll i flera olika kanaler och för flera olika kampanjer.
  • Det stödjer utvecklare genom att tillhandahålla de tekniska förutsättningarna för att bygga enastående upplevelser. Flexibiliteten och utbyggbarheten i frontend-komponenterna och backend-arkitekturen kompletterat med omfattande dokumentation, utbildning och communities för utvecklare är ett kännetecken för ett riktigt bra agilt CMS.
  • Det kan hantera användargenererat innehåll (UGC) och annat innehåll som kan behöva godkännas.
  • Det möjliggör kunddataanalys som ger dig insikter du kan agera på.

Summa summarum

Digitalisering är det som idag bidrar till företags exponentiella utveckling, med hjälp av ny teknik, som ett agilt CMS, kan din organisation att bättre förutse, förstå och möta dina kundernas behov.

Genom digitalisering kommer ni bättre kunna tillfredsställa era kunders krav. Digitalisering kommer att hjälpa dig att bli en tillväxtledare i din bransch. Det handlar bara om att ta reda på hur ni på rätt sätt kan utnyttja ett agilt CMS för att förbättra kundernas shoppingupplevelser, upprätthålla deras lojalitet och behålla dem.

Digitalisering är det som kommer att få din verksamhet att utvecklas från bra till bäst och göra dina kunder till varumärkesambassadörer.

Lär dig mer om hur organisationer kan snabba upp skapandet och leveransen av innehåll och hur agilt CMS bidrar till det i det inspelade webinaret ”How agile CMS is reshaping the digital experience landscape” som leds av Dean Barker – Senior Consultant, Strategy & Value på Optimizely och Nick Barber – VP, Principal Analyst på Forrester Research.

 

 


 

1.

Om författaren